keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Jääkausi meni jo

Pihalämpömittaris huiteloo viirentosta kahta pualen. Ruåttalaasten keksimäs asteikos. Vuasi sitte kahalattihin hanges meiränki klasinaluusees näihin aikoohin. Olin tällänny johonku alunakkahan, notta viimmeeset mansikat suimittihin 22. lokakuuta.

On tuala maas viäläki jotaki kruupuusia kypsiä mansikoota, muttei maistu enää tuaheltakaa. Olin justihin knoppimas makoosia vattuja suuhuni. Niiton tullu viäläki vaivaanen korttelillinen joka päivä. On ollu hianua ilahruttaa rakasta luannon makialla aamuusin.

Jonsen oo vuasi sitte tällänny viimmeesiä mariasaalihiani väärähän kuuhun, on syränkesä tulos hirviää kyyttiä. Englanti on jo viinimaa ja Ruåttin Gotlanniski jo kuulemma on viininvilijeliöötä.

Pitääs pikkuusen mettänomistajienki kuuhaalla, notta istuttaasko iänikuusta mäntyä raiskioollensa vai tällääskö palamua. Jonsei haluaasi olla nuan ennakkoluulotoon, kannattaas istuttaa eres tammia ja muita jalopuita.

Jos sattuu Tanskan siirtomaa Gröönlanti likuamahan merehen, nousoo mailiman vesien pinta seittemän meeteriä. Näen ny jo ajatuksisnani, kuinka fyrrykyröön kirkon viärestä teherähän jonkullaasilla venehillä elämysmatkoja Tervajoen autokylähän.

Siälä sisämaas sitte kattellahan verenaluusia näkymiä. On mersua, leksusta, viiattia, ja sotsoppia. Hiano kuuhalla luukun lävitte minkälaasta elämä oli ennen kröönlantia.

Sanoon ny vaan piäneksi matkaaluvinkiksi sinne pläkkipellikylähän.

6 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Tää oli hyvä! Näin sialuni silimin, ku isoolla kirkkovenehen tyyllisellä lähretähän kohti ent.autoista Tervajokia ... sais sanua notta sille käy sitten niin ku sille yhdelle kaupungille vai mikä soli, joka katos...ja jotei oo enää sitte löyrettykään...Atlantis. Olikohan se se? Ei näkyysi Fyrrykyröös ku Sakastinmäki ja meillä Kalliojärvi ja sitte ne ... no, ne siälä Kuivilas...kuivilankalliot. Ja Joupiska naapurikaupungis. Jestas ku ei tahro tajuta, notta Ylistaro on kaupunkia...hehheehheeh

Mansikki kirjoitti...

Pitääskähän ens tunnilla ottaa puheeksi kakaraan kans ku justihin on puhuttu erellisestä jääkauresta. Eikö se olsi tulevaasuuren historiaa vai päinvastoonko se olis...

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Vois aukaasta pikkuusen tihirusluukkuja. Asia pitää seliittää mittakaavoonensa ja kaikkinensa maharollisimman selekiästi. Mulla jäi maantiaros nua ilimojen syklit ihan mittakaavattomahan laihin. On joinki ollu vaikia saara niitä kohorallensa.

Hannele kirjoitti...

Olen käynyt englantilaisessa viinitarhassa. Kyllähän Suomessakin tehdään viiniä, minulla pullo kellarissa: Valkoviiniä valkoisista herukoista, nami.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Teeppäs Hannele banaanista hyvää viiniä. Jos onnistut, kuulut varmaan todellisiin asiantietäjiin. Kuulemma viini on viiniä vain niistä muikeesta keski-eurooppalaasista marioosta??

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Tarkistin hatusta vetämäni korkeuret kansaalaasen karttapaikasta, notten olisi kovan suures valehes. Fyrrykyröön kirkon kohoras on joki justihin seittemän meeteriä ylempänä ku Vaasan reunan meri.