torstai 2. heinäkuuta 2009

Mitä ny?

Moon ny niinku vinkuintialaanen kysymysmerkki. Sen koommin, ku oon tullu tänne ulukomaalaasehen tukikohtahan Suamesta, mullon ollu viarahia kamarit täynnä. Mullei oo ollu mitään vieraalioota vastahan, mutton ollu kiirus. Mä ku oon sellaanen pässinpää, notta esittelen kaikki merkittävät kohtehet kulukijoollen. Ja kokkaan niille. Hyvä ku en paapoo petihin.

Ny pitääs ruveta kuusaamahan omaa elämää. Sain, kumma kyllä, asuntovaunuhun sähköt reirahan. Johtoja on nikerrelly moni muukin ku mä. Ku olis ollu jonkullaanen kytketäkaavio eres. Makasin pimiäs kopis sähkömittarin kans. Sanoon monta rumaa sanaa ja varmahan niiren tähären kaikki rupes pelaamahan. Kunnos on, ny.

Pitääs viälä ostaa saralla eurolla sähkönpötpötin. Akka ei ymmärrä sen tarkootusta ja se jää varmahan kaupan hyllyhyn. Ihimetelköhön sitte joskus, ku on jääkaappi lämpöönen. Järkevänä käsittäväni asiat on useen tosi vaikiaselekoosia.

Oliso ny pari päivää, ku lähäretähän könyämähän Suamehen. Revin maasta kaikki perunat ja sipulit. Helevetin kallisehen Suamehen pitää tulla omis evähis. Jos mullolis lehemä täälä, panisin senkin peräkärryhyn. Saatanan kallista on maito Suames. Litrahinnoolla saa viiniä palioa enee. Mutta kuka muikiaa mehua voi trönätä?

7 kommenttia:

Arjaanneli kirjoitti...

Kiitos eee uuuu:lle.Hinnat on ihan pilvessä ja laillisesti.
Mitä nyt vähän valehtelivat ku väittivät ettei se vaikuta hintoihin.
Ennen kehtas just ja just pyytää papalta viiskytpennisen, nyt pennut kinuaa kahtakybää ihan pokkana. Siis että annaks mutsi satakakskymppii?
(Mä taidan olla ihan oikeasti tulossa kamalan vanhaks)

vilukissi kirjoitti...

Älä sure Arjaanneli, moon alkanu laskemahan markoos!!! ja mun ammattini on viälä olla rahan kans palio tekemisis, nottei eurot kyllä ny saisi unohtua lomankaan aikana. Oon tosissani alkanu puhumahan markoos...no, kun mitään et saa enää eurolla, et korttiakaan...pieni pussi jotakin maksaa 5 euroa. Tyttäreni piti halpana ...sanoon, notta ajattele ny...kolmekymppiä! Joskus mennä vuosina sai ostaa t-paidan alekopasta jollaki hintaa, nyt ne on vähintään ales kympin ja kagttoon ku mariskooliki punaanen maksoi n.50 egeä...300 markkaa, muistan kun ite ostin sen 120 markalla. Maitolitroja sai 10 mk:lla kolme kpl ..ei taida saada enää. Ennen miljoonan marka talo oli tyyris, ny ei oo mitän, ku nuoret laittaa tupaa pystyhyn, niin puhutahan 150.000 eurosta reippahasti ylöspäin, siis tavallisesta taloosta.

Vai oot ollu hotellina. Ei oo ihmekään, kun olit kauvan pois plokistaaniasta. Ajattelin jo, notta tappajaetanoota likkehellä...

Laura kirjoitti...

Moon kans ruvennu ajattelemahan välillä notta mitä se mitä mä haluan ostaa olis markoos. Silloon yleensä jää se (vaatekappales yleensä) mitä haluaisin ostaa ostamati. Mut sen oon kans huomannu notta ku kyse on kengistä tai laukusta niin vaikka kuinka yrittääsisin miettiä hintaa markoos niin nopiempaa ku huomaankaan oon jo kassalla ja maksanu ostokseni.

isopeikko kirjoitti...

Meirän granni sano notta: "Ei se kallista ole, se vaan tuntuu siltä, jollei ole rahaa." Aika veitikka.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Moon kyllä aika yltääntynehen ihimehes, notta Lauraki sanoo. Oon pitäny näitä kanavia kalakkiintunehien viimmeesinä toivona olevien ihimisten hätähuutoona.
Sano kaikillen tutuulles tervehyysiä.

Anonyymi kirjoitti...

tuu hakeen meiltä maitoa, kun tuut Suomen, keitän vielä sulle kahvikki.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Otan anonyymin kaffit ja -maitotarioukset tosisnani vastahan. Viälä ku joskus sais kikistä heruteltua oikiaa maitua, eikä mitää sätehillä polteltua kuraa.