maanantai 22. helmikuuta 2010

Vellihousut

Suamalaasten ei oo tarvinnu jännittää plutusakkinsa pualesta Olympialaasis. Ei oo eres maharollisen epäonnistumisen pualesta tarvinnu soffalla olla kommonansa. Haukottelu ja tympiä olo on ollu päällimmääsenä, eikä totuttu isänmaallinen hurmos.

Yrittääsivät eres. Eiku hiihrellähän larun sivuhun jo ennen pualimatkaa ja ruvetahan seliittelemähän jotaki älytööntä, niinku notta mun jalaat oli persustasnani ihan väärin perin. Tai notta mun suksieni päällä oli ihan viaras kroppa. Jokku hyppyheikit on ottanu henkaristansa liika suuren paltoon ja hypyt menöö heti hylykyhyn.

Jokku, jokkon sattunu viittiä hihirellä maalihin asti, sanoo, nottoon ihan tyytyväänenen tähän suaritukseheni ja seuraavas kisas sitte kyllä oikee paukkuu. Nii, jos kyseeset kehäraakit viittii lähtiä seuraavahan kisahan. Kisas voi rasittua ja tulla vaikka hiki ja räkä noukasta ja voi viälä mennä tukkaki sekaasinsa.

Suamalaaset "huiput" näyttää oikee olaan takaa mikon suamaanen sisu. Se on sama, ku mariapaska olis housuus. Kotoväki tiätysti tykkää ku omat kullanmurut ei niin kauhiasti rasitakkaa ittiänsä, ku on viälä muita matkoja jäliellä. Paitti, notta kisat loppuu joskus. Mutta onhan kotomatka silloon mialuunen ja koko kisojen paras matka.

Aivan niinku arvoosille vellihousuullemma olis tullu yllärinä koko Olympialaaset. Mä oon vaan penkkiuhoolija, mutta tiärän niitä pirettävän joka neliäs vuasi. Valamennusjohto ei oo vissihin muistanu tällääsestä asiasta mainaasta hyväpalakkaasille vetelyksillensä.

Totta puhuen mä en ymmärrä, minkä tähären joirenki vanhojen sattumien perusteella lähärätetähän porukkaa sisuulemahan maapallon toisellen pualellen. Jos nautitahan urheelijan palkaa valtion pussista, se kyllä tarkoottaa, notta palakkansa etehen pitää teherä muutaki ku seliitellä. Tälle päivälle valamennusjohto määräs yhyrenki akan suksittelemaha. Se sanoo, mua huvittaa paahtaa vasta ylihuamenna. Valamentaja pitääs olla jonkunlaanen johtaja seki, mutta tyälääsellä on sana ja valta.

Suamalaasten vähäästä kunniaa on pitäny nuaret. Half pipe poijjalla Peetulla oli hopiahansa aivan eri evähät ku kisoohin raahatuulla vastemiälisillä seliittäjillä. Nuarten sarialaanen oli seki hiihtäjä, joka ainuana viittii suksia maalihin asti miästen yhyristelmähiihros. Kolomelta raavahalta kultapossulta loppuu evähät ennen pualtamatkaa. Suasitan eväsreppuppua selekähän seuraavalle hiihtoretkelle lähties. Ei se oo häpiä, jos haluaa varmistaa jaksamisensa.

Slovenialaanen Petra Majdic luisti sprintin lämmittelyhiihros merkkaamattomahan ja suajaamattomahan rotkohon. Neliä kylykiluuta meni poikki ja keuhkoohin tuli reikä ja toinen suksi ja molemmat kepit meni poikki. Flikka hiihti uusilla toisilla hiihtimillä voihkien kolome alkuerää ja oli loppukisas kakkonen. Palakintua piti sitte hakia pyrätualilla istuen. Kun olis eres prosentti Petran sisusta yhyrelläki suamalaasella. Ei oo eikä tuu.

"Tykkään ampua ohitse ja sitten itkeä itseni uuneen", sanoi ampumahiihtäjättäremme.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hear, hear!! Olen samaa mieltä kanssasi. Jos urheillaan, urheillaan loppuun saakka eikä selitellä. Jos ei ymmärretä, mistä urheilussa on kysymys, on paras pitäytyä koko hommasta.

Hannelen paratiisi kirjoitti...

en oo seurannu, kun ei oo telkkuakaan,
pyhänä ei tullut edes lehteä..

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Anonyymi:Jos kansa maksaa veroillansa urheilijan työstä, homma ei tosiaan ole enää leikkiä.

Hannele:Voin sulle sanua, nottoon täälä ihaallu teikäläästen Charlotte Kallan, Maria Haagin, Anja Perssonin, Jörgen Ferryn ja Matias Hellnerin hienoa taistelua.

Kirlah kirjoitti...

Minen piittaa enää kattua urheelua, en enää eres mäkihyppyä, ku suamalaaset ei päriää, joten mulle ihan sama miten kaaharoottevat.
Mutta hauskasti kiriootit ja naureskelin täälä ittekseni.

Laura kirjoitti...

Mun tarttee ny palajastaa notta mua ei kiinnosta nua kilipaalut sitte yhtään. Mutta kyllä mä joskus tapaan kattoa telkkarista ampumahiihtua, mutta sitäki vaan sen takia notta on hauskan näkööstä ku ne valakooset palakit napsahtaa sen reijän etehen.. Täs kohtaa jo hävettää ittiäni notta meen tuallaasen paljastamahan.

vilukissi kirjoitti...

Minen liioon viitti vaharata mitään urheelua, joskus siinä voi vaikka hengästyä itteki, ku joku seliittää, notton monot jääny kotia ja minen ny tullu voittua tavoottelemahankaan. Ja me, veronmaksajat, maksamma ne sinne. Jossei mee voittua tavoottelemahan, niin jäisivät hopiasompa hiihtoohin kotikonnuullensa.

vilukissi kirjoitti...

Minen liioon viitti vaharata mitään urheelua, joskus siinä voi vaikka hengästyä itteki, ku joku seliittää, notton monot jääny kotia ja minen ny tullu voittua tavoottelemahankaan. Ja me, veronmaksajat, maksamma ne sinne. Jossei mee voittua tavoottelemahan, niin jäisivät hopiasompa hiihtoohin kotikonnuullensa.

Mansikki kirjoitti...

En liioon enää jaksa innostua nuasta kisoosta. Aijan haaskausta istua ja vaharata huanua menestystä ja seliittelyjä. Käännän kanavaa tai teen jotain muuta vaikka lueskelen blogeja...

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Kirlah: Entarkoottanu kirioottaa hauskasti. Oon vaan juuriani myären tympäänty suamalaasihin. Seuraan kisoja siitä hualimati.
Laura: Non nua silimänmulukuaasen näkööset taulut suamalaasta keksintyä sellaaselta aijalta ku suames urheeltihin.
vilukissi: Päriääskö nua hopiasommaskaa?
Mansikki: Mä ilootten television ääres oikeeren urheelijooren suarituksista, niinku ruattalaasten, norialaasten, saksalaasten, ranskalaasten, amerikkalaasten ja kanaattalaasten. Ku unohtaa tykkänänsä, miston kotoosin, menettelöö Olympialaaset hianosti.