perjantai 5. helmikuuta 2010

Tiätäjä

Mun ei tartte olla millää lailla huano ennustaja, ku huamaan tämän kuuklen ja fasepuukin ja tvitterin olovan interaktiivinen kanava. Tarkoottaa tiätysti, notta kaharen pualohoonen.

Ny on niin palio koko päivän aamutakis kylymää kaffia hörppivää sakkia, joka lähtöö piänelläki arvalla selevittähän sisälmyksiäs. Jos sattuu olemahan hynää Säästöpankis sulla, aamutakkiäijät selevittää sen pian sun syyäres brekfastias. Ennenkö se kanan takalistolta tullu paistettu lätyskä on sun oikialla tilillä, vähät rahas voi olla taivahan tuulis..

Mullei onneksi oo saldon menetyksen tuskaa, mutta nämä aamutakkimiähet voi teherä sitä mullen koska hyvänsä. Mitä mä sitte seliitän ulosottomiähellen, ku samas sonnas jauhetahan ku ennenki ja tilillä pitääs olla monta donaa. Ei oo ja sitte kattellahan, jottoonko ostanu johonki kraaterijärvellen muskelipaatin tai linnan Ranskasta.

Kaiken varooksi talouslääkäri tällää mun sellaasehen pankrottihin, notta saa kuviteellulla rahoollani ostetuksi purkin silliä ja muutaman koleran. Jos silli olis Vestaa, em moittisi. Se olis perusrahalla varmahan jotaki K - tai S-nimistä kuitenki.

Oikiasti moon vähä kärmehisnäni mun kaikkia etuusia naisia kohtahan, ku ne täräjää naamakirioosnansa. Ei oo yksin Ladyjen asia, mitä sivuullen präntätähän. Niis ku pikkuusen viitatahan johonku, voit pian lukia googlesta nottoot kusnu juhannusyänä Kodesjärvehen selevin päin.

Mum miälestä nämä kaikki palaveluohojelmat viää siihen, mitä kirijaalija Orwell siunas jo kymmeniä vuasia sitte. Velii valavoo. Eikös kaikki tirkistelyohojelmat telekuski saa eniten vahtaajia? Kaikki tykkää tiätää, jotta panooko naapuri sen sinne, vai johonku toisehen paikkahan.

7 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Olipas hyvä kiriootus taas! Mun on kans pakko tunnustaa, notten tajua naamakirian perusajatusta ollenkaan enkä toki mitään muutakaan ajatusta siitä...enkä tajua tositv:nkään kattelijoota, enkä mitään seikkaaluohjelmiakaan tajua. Luulis näis omiski elämis olevan jo seikkaalua ja sikaalua yllinkyllin.

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Fasepuukista on löytynyt monta vanhaa kaveria 1970-luvulta, kivaa.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Vilukissi ja Hannele: Vanahat kaverit saa ylähä vanahoosta luakkajulukaasuusta, muttei tiätysti enää puhemenluetteloosta, ku sellaaset on ihan takalistolta nykyysin. Oon hyvin epäuskoonen nykyysen tekniikan pelekkähän palavelevahan tarkootuksehen. Oon ihan varma, notta munki konees olova F-Sekure sihivittöö vain jokku Troijjan hevooset ja vaklooohojelmat senku touhuaa mun näppäämieni alla. Järiellä ei, mutta tekniikalla varmahan voi seliittää senki, ku sai kolome vuatta hauras ollehelta puhelun, johonka en keriinny kyllä vastata. Oon imehrelly tätä joskus plokisnani. Tiatotekniikan guru Petteri Järvinen toitottaa: Äläkää hyvät ihimiset tälläkkö mitää henkilökohtaasta nettihin eli taivahan tuulihin.

Kirlah kirjoitti...

Asiaa puhut, minäkin ihmettelen mihin tarkoitukseen ja ketä varten kaikki on oikein keksitty. Kaikki kiukuttelevat tietotekniikkaa ja menettävät hermonsa, silti vain keksitään lisää juttuja ihmisten pään menoksi.

Mansikki kirjoitti...

Samaa miältä moon ku erelliset puhujat. Ei kaikkihin tyhmyyksihin tartte ensimmääsenä tryykätä ja ittiänsä julukituara. On maailima menny mallillensa...

tupakissi kirjoitti...

Mä havaattin, notta O`Malley oli ollu tätä sun postaustas lukemas, ja mä luulen, notta sen olis teheny miäli kovasti sua peesata. Son nimittään sitä miältä, notta uus ehkääsymenetelmä on keksitty; naamakirija!
Siälä, niiku plokiski, saa olla kaiken aikaa vähä kiäli keskellä suuta ku kirjijootteloo. Nottei sano kestään ainakaa mitää pahaa, jos ei hyvääkää. Senki voi pittimaailman käyttäjät kääntää nurin päin.
Vanhan (itte asias kakskyt vuatta mua nuaremman) tyäkaverin kans oli heti jutun juurta, ku rookattihi, ku olin naamakirijasta äkänny sen tehenehen jotaki tutkielmaa opinnoosnansa. Notta on siitä oikiasti hyätyäki!

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Tupakissi: Hyäty ja haitta pitääs erottaa toisistansa jo kaikkehen alkamises. Hyäryn voi jotenki kuvitella, mutta haittoja ei voi eres aavistella.

Jos mulle tuloo kolome vuatta sitte kuapatulta viästi, en tosiaankaan usko, notta murentunu luuranko olis viittiny ruveta haurastansa soittelemahan.

Tämä soitto on ollu mulle niin suuri imes, nottoon pikkuusen järkeelly. Viimmeesin teoria on, notta sen akka Sevenants; seittemän kusiaasta, olis käyttäny vainajan puhelinta ja olis vahingos tökänny soiton tänne.