tiistai 3. maaliskuuta 2009

Kissi ja pulu

Oikianpualooses silimäkulumasnani tepasteli joku aivan erikoosen oloonen elukka. Eiku jarrupolojinta laattiahanpäi. Siältä tuloo tosileviän karun toiselta pualen joku rohkiannäköönen kissi ainaki ittensä kokoonen pulu hampahisnansa. Pikkuusen näytti huteralta kissin meno, mutta pää pystys se meni väylän yli ja selevästi halaveksii muita häiritteviä kulukijoota.

Oli ylyvästä kattua ku kulukeella ollu elukka ei ollukkaa mikää nisumössökissi. Soli varmahan kyllästyny nuahin kauppojen hianoohin purkkimössööhin ja oli valinnu oman ruakalistansa. Mä luulen, nottoli menos näyttämähän emännällensä minkälaasta piknikkiä on löytäny ja varmahan selevittähän samalla omia kulinaarisia toivomuksiansa.

Sitte ku taas sain koslani liikkelle näin , nottoli joku ruvennu tupaansa siivuamaha. Oli kipattu komia kuarma hyviä huaneskaluja pensa-aseman ja karun välihi. Siinoli niin komeeta lavittoja, jottei meillo yhtäkää. Oli jääkarhun nahkan näköönen isoo karvamatto, monta pariaa ja tosi hiano kiriahylly oikee klasiovin. Oli ollu vissihin kiirusta purkia kuarmaa, ku joku klasi oli menny hiluuksiki.

Mutta sitte kasvitiätehellisen puutarhan parkipaikalla oli oikee aarres. Siinoli keltaasella nahkalla päällytetty soffasaria. Kaks soffaa ja kaks yksinistuttavaa soffalavittaa. Oli siinä sitte kiriahyllyä ja keittiökaappia ja muuta kolesta sem päälle. Moon ny kumminki niin kolloo, notta meinaan viärä koleheni kylän kontaineriparkkihin. Mikähän tuallaanen paikka om muuten suameksi. Meinaav vaa ku oon pian lähärös Kauhajoen kotohoni vähä siivuamaha.

10 kommenttia:

Millan kirjoitti...

No herranpiaksut. Oli mulla sitte sun kotopaikastas ihan oikianlaanen kutina.Jotaki tämän paikan puheenparresta tunnistaa näin kirijallisestikki, vaikkoon itte kyllä tänne mualta tullu. Tervetulua vain. Mä hymyylen ens viikolla varmuuren vuaksi kaikille vähäki viarahamman näköösille äijänkäppyröölle tuala kylällä oikeen leviää. Jos vaikka menis vahingos oikiaan osootteeseen ;-)

Anonyymi kirjoitti...

mun teki kans viime viikolla rahrata vanhat konehet; näytöt ja tietsikat, ompelukonehet yms. tuahon tiänvartehen, nottei olisi tarvinnu kytätä lajitteluaseman aukioloaikoja. muistin notta euroopas saa kantaa tienvartehen tavaroitaan??

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Mullon tua kiäli mitä sattuu. Voi siinolla jo jotaki suupohojalaasia ilimaasujaki. Mulloli ennen sellaanen tyä, notta piti olla kaikkien murtehien kans tekemisis Pohojammaalla. Soli joskus nuarelle miähelle kova paikka ku piti kouluruattilla opetella rannikon murtehiaki. Hyvin meni ja sen jäläkehen mun tyäkiäleni oliki pualeksi se toinen kotomaanen Suames ja Ruåttis.
Vastavirtahan moon uinu, kummoon Kauhajoellen tullu.
Paa joku runsu knapinpiälepehes, niin tunnistan sun Topeekalla tai halapikses.

Anonyymi kirjoitti...

ookkona ollu välillä pelekias?

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Jaa, lajitteluasemahan soonki Suames nimeltänsä. On kyllä huvittavaa kattua vaikka sun mainittemias kolehia ovenpiälis. Niis lukoo isoolla puukstaavilla notton ilimaasia. Ku on romujen keräys virallisesti, monellaasia peräkärryporukkoja kulukoo saalistamas hyvää kolesta ennenku jätesmiähet isköö niihin kiinni.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Ev voi väittää, notten olisi ollu. Oon nykki. Mitä sitte? Ylihuamenna oon toises jonsei kolomanneski maas.

Anonyymi kirjoitti...

mitäkö sitte? ku mä hain sulle oikiaa nimiä...en pääse tuntehesta erohon, notta tuntisin sut. toki, kaikki pohojalaaset on samanlaasia, sialunveljiä!

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Vilukissi tuntoo mun, jos on vähääkää lukenu sontasiionia. Ei varmaha tunne henkilökohtaasesti mutta, urheelu, maakunnan tapahtumat, alueellien uutisoonti, henkilökuvat kiriallisesti ja kameralla, uskonnolliset aihehet. Mitää rajaa tai reunaa ei ollu ku ennen runoolin lehtehen. Vapahana toimittajana. Kirioottaminen oli harrastus, mutta jokku luuli sitä tyäkseni...

Anonyymi kirjoitti...

jahas, jahas...voipi olla. voipi olla.

Arjaanneli kirjoitti...

Mietin täs nuppi kuumana, et mikä on sontasiioni?
Pälähti sit mieleen, että paikallislehtihän sen täytyy olla... vai? Sielläpäinkö niis on myös uskonnollisia aiheita?