lauantai 24. tammikuuta 2009

Automessuullen

Nyt olis maharollissuus vaharata uusia pirssiä likellä. Ei oo montaa kilomeeteriä tuahon messupaikkahan. Oon sitä aluesta kiärtäny ku kissi kuumaa puurua. Varmahan vähä toises miäles ku kissi kiärtää höyryävää kippuansa. Oon yrittäny välttää sen plassin läheesyyren kaikilla parahilla tairoollani ja oon onnistunukki kohtalaasesti. Toisnapäivänä ajatuksisnani klipsahrin pikkuusen liian likiitte, mutta selevisin peliästyksellä onneksi.

Ihimiset tuntuu olovan ku pualijauhoosia. Ne hyppii isoos laumoos teiren yli ihan mistä sattuu. Justihin sellaasta torveelua ku Suames kirkommenojen jäläkehe. Joku kiilto on ihimisten silimis ja millää liikentehen säännööllä ei oo mitääv virkaa. Ja sittekku mainosautoja virtaa koko aijjan muutenkin ahatahilla kulukuväylillä.

Munei tosiaankaa tee miäli mennä sinne tungoksehen painimaha pystypainia. Tuloo selekäki niin kipiäksi, ku siälä ei jalaka palio jakaannu. Ja hermoohin alakaa ottamahan kussiälä sitte muistaa, notta tästä riamusta piti antaa ovella kympin nykyrahaa. Hyi sitä hienhajuaki. Lähtöökähän ihimiset tuallaasehen paikkahan saunoomata vai hermoostako siätämätöön hajummuarostus alakaa.

Parihin otteesehen oomma tuanne joraantunu ja kummallaki kerralla on pitäny kiriootella paperiihin nimikiriaamia. Yhyren miälikaaran myyjä oli niin nopia pränttäämähä, jottei sollu keriinny viälä eres kaikkia jorinootansa höpäjämähä ku lykkäs paperia etehe. Tuaho vaan nimet alle ja kaupat on sillä selevät. Nopeutta tiätysti pitää arvostaa, mutta mä kerkesin kysäästä käteheni lykätty kynä sojos, jotta koskas tällä vehkehellä sitte karahutetahan meirän pihallen.

Kaikellaasta kehua siältä nialurisojen suunnasta tulla puluputti, ku mä tiarustelin viälä toisehen kertahan tuallaasta pikkuusta sivuseikkaa. Sanoo se sitte vaivaasesti, sen kummemmin asiahan pirättämätä, notta pualev vuaren päästä. Multa putos kynä siihen pöyrällen ja lähärin kävelemähän toisahallen. Olokapään yli murahrin sillen limanuliaskallen, notta voimmä silloonkin autua tarvita.

Ny olis autot kyllä tosi halapoja. Oikiastansa melekee ilimaasia. Ykski valtakunnallinen ketju antaa kaks autua ku ostaa yhyren. Leheren mukahan tällääsiä kauppoja oli tehty jo pari kuuta sitte melekee sata. Ja nyvvarmmaha tosi palio enämpi. Yleenen käytäntö tuntuu olovan, notta kaikkien keisarillisten maksujen osuuren saa halavennusta ja viälä monta tonnuusta sel lisäksi. Ei oo kyllä mikään imes, kuj joka paikka tuntuu pullistelevan uusista autoosta. Ei oo tainnu tuatannon ja kauppiasten toimitteluyhteyret olla oikee kunnos.

Me ei ny kuitenkaa lähäretä purkimahan mitää ylituatantovuaria. Tällä puheella asia on selevä.

Ei kommentteja: