tiistai 30. huhtikuuta 2013

Rumpioontia

Olis kiva kattua ny justihin Alankomaiden johtajuuren vaihtua. Onki, mutta Suamesta lähärätetty toimittaja ei oo viittiny valamistaantua tyähänsä pätkääkää. Arvoosa toimittaja viittii päästää kaikki nimet ja paikalliset sanat niinku sylyki ne suuhun tuaa.Yäk.

Olis jollaki lailla ammattitairon osootus, jos osaas ihan varmahan etukätehen tiaros olovat sanat sanua oikeen.
Mun kattominen ja koko vallasvaihron seuraaminen menöö plörinäksi, ku mun pitää huutaa koko aijjan notta perkeles, kuinka sä oikee sanoot. Yritän hillitä ittiäni.

Voin vain kuvitella kuinkon karahteerattu Ij -jokia, jota kuninkahahalliset on eileen entoolla sourellu eli puriehtinu. Luulen, nottolosin noussu rottinkilavitasta ja mainaassu notta voi hyvän tähären. Ja notta voi perkeles.

Mitäs täs. Mun korvahan tuloo aina sepeliä, ku kiäliä runnotahan. Niin mäki teen engelskaksi, mutten hitleriksi, enkä kaarlekustaaksi. Muutoosta, osaan puhua ja kiriiootta suamiaki vaikkei moni uskoosi.

Mullen oli kaikem maailiman laskettelut ja luistelut tärkiiimpiä ku joku koulunkäynti. Reinilänkosken rannalta siviilihin kaikkien kiälien alimmilla numeroolla ja hollannin kiälikurssiki jäi pualimoohin. Nii mitä sitte. Korvahan ottaa silti, jos kiälia raiskatahan.

Mullei oo muita vaihtoehtoja ku pirättää hermoni ilimaasutarionnan orvokiista, tai sitte häippäästä johonku sellaasehen yhteesöhön, nottei ymmärrä kiälen rumpioonnista tuan taivahallista.

3 kommenttia:

kaisa jouppi kirjoitti...

Mullen hollantia saa pomiloora vaikka kiinaks, nii minen huamaa mitää.
Mä kattoon kans sitä kuninkahallista vallanvaihtua. Soli komiaa kattottavaa. Ihimiset oli komioota ja hyvinvoivan näköösiä.Se kuningas vasta komia oliki!
Soon kattos, se kuningas, mun kuurestoista (ja toista kautti 17)serkku. Että ei ihan turha miäs oo ny kuninkahana.
Sukututkijana on tosin toiminu mun poika Charles, jotta pikkuusen voi laittaa virhemarkinaalihinki, jotta onko lähäretty oikiaa juurta seuraalemahan.

Puheesta ja kiälistä puheenollen, nii mun taas pualestansa ottaa klupuhun, ku ihimiset (oikiastansa vaan naiset) nataa vastatessaan, ku niitä haastatellahan televisios, tai rarios.
Kauhia narina vaan kuuluu ja mulla riapoo ja verenpainet nousoo niin, jottemmä kuule, mitä niillon asiaa.
Kyllähän mullaki pakkaa ääni käristä, mutta se johtuu vanhuuresta. Nuarilla pitääs viälä soira vastookset kirkkahina.

Mulloli kans toristukses joskus pariki "lavittaa". Moon siitä johtuen saanu ikuusen rauman suvivirrestä. Aina mulijahtaa miälehen, ku piti vänäätä huanon petyykin tähären ja suvivirsi soi...
Jos mä vaan kerkiän, niin mä eherotan kaikis kesäjuhulis aina virttä, jonka numero on 105 täs nykyyses veisuukirijas.
Jonsen mä kerkiä, nii mä lähären asiookseni muka korijaalohon makeuppia hyysikkähän.

vilukissi kirjoitti...

Varsinkin etu- ja sukunimet tulis sanua oikeen. Toki joskus tuntuu kamalalta, notta meirän maan ihimisten tulis osata saksaa ja ruattia ja enkkua, mutta jokaanen muun maalaanen saa puhua omaa kiältänsä ja kaikki orottaa, notta kyllä me täälä piänes maas osatahan kiäliä. Mollahan aika kilttiä porukkaa. Ainakin meleko kilttiä.

Mä ehrottaasin oikiaa setelirahootusta jo tähän tilanteesehen, ei siis kiälikysymyksehen vaan tuahon, mistä puhuut erellises kiriootuksessas. Voi että. Viärähän meitä ku kuarisankua.

Anonyymi kirjoitti...

mihnä oot?