sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Tutkaamet käsis

Enoo ihan niin vanakantaanen, notta muistaasin miton silloon ku on tutkaamet käsisnäni. Ilimaasu varmahan liittyy jollaki lailla muinaasehen agraarikulttuurihin syntymäseuruullani. Jos tua slougani kuvaa hyvin olovaa tilannesta, moon käyttäny sitä ny varmahan väärin.

Joinsakki vois ajatella, notton jotaki pikkuusen jääny jostaki rähäkästä kynsihin. Jos nuan olis, palio ei oo jääny. Mua kymmenen päivää nuaree lontoolaanen Richard Bransson on ny Suames. Miähellä on neliäsataa firmaa Virgin Airin alaasuures. Miäs myy avaruusmatkoja täyttä häkää.

Tuanne avaruutehen kyllä pääsöö, vaikkei omistaasi 200 tuhatta ekuakaan. Konstit on vanahoja ja takuuvarmoja.

Mulle on järiestyny oivallinen elämäs seleviintymisen perioori. Myännän tiätysti, nottoon jo pelekällä olemas olollani syypää syntyhyn syvähän. Enoo menos kuuta piremmälle näillä näkymillä

Moon oikee maasjalakaasin saanu havaata, nottoon puronnu ihan kaikellaasista suamalaasista järiestelmistä pihalle. Ei tuu köyhäänapua, ku joku hyväpalakkaanen on jättäny osoottehesensa roikkumahan mun hirsieni sisälle. Tyänhakijaksi kyllä pääsin, mutta mihinkään korvauksihin en pääse ku pikkuusen ennen eläkeikääni ens vuanna.

On ollu onnekseni kaikellaasta mariaa ja maronlakkia mettis. Talavella tuloo pikkuusen nuusaa evähästä. Moon päättäny, notten voi kunniioottaa minkäänlaasia mettästyslakia. Vaikken mikää lihansyäjä ookkaa, tinttaan hengeltä pihani halaki kulukevia luatoelukoota ravintotarkootuksis. Isoo huano tiätysti on se, notta kirvehesnäni on aika lyhkäänen varsi ja mitää kuularuiskua mullei oo.

Siperia ja näläkä varmahan opettaa saalistamahan. Pitää tällätä ittensä parvekkehellen ja yrittää tähärätä heittämällä kirvestä mun näläkähän viattoman elukan kaalihin.
2 kommenttia:

Piu kirjoitti...

Tutkaimet on se loimen loppuosa, jota ei saa enää kudottua kankaaksi. Eli oisko sulla tullu ny jotaki valmiiks? Sitte pitäis siirtyä etiäppäin...
Askartele ny ittelles tukevanpualeinen ritsa. Sillä saat henken pois syätävänkokosilta olennoilta, ko valittet sopevia kiviä. Tarpeen vaaties menee joku Koljattiki samas.

kaisa jouppi kirjoitti...

Moon kuullu sanottavan, jotta tutkaanta vastahan on turha potkia.
Näin vanahaks piti elää, jotta kuulin tutkaamien liittyvän loimiihin. :D
Mä ilahruun, ku sain tiatohon tuanki asian.
Vaikkei potkiminen luannistu, niin loimethan saa saksiilla poikkaastua ja aloottaa uuren tyykin tumuloonnin.
Muttei siitä ny enämpää.

Mä sanoosin, jotta niin kauvon ku on elämää, on toivuaki.
Minoon aikoonansa laittanu luuvitoset ristihin, ku tuntuu kans, jotta moomma puronnu persuuksillensa. Eikä vaan tuntunu, vaan oltihin kans.