perjantai 5. maaliskuuta 2010

Niitä hönkköötetähän jota saarahan

Mä menin kaks kertaa kunnolla retkuhun. Kolomatta kertaa ei tuu. On jo kauan tuntenu maan tavat, mutta alakuasukkahat on vasta ny suuttunu katteettomille hyville tariouksille. Kauan noon antanukki ittiänsä kusettaa.

Helemikuun ekapäivänä kiriootin täälä päällekiriootuksella kaupas turpahan. Tuas mainos oli Lidlin asikaasilleki liikaa. Mä suamennin tiätysti vapahasti seinän läpi näkyvän nyrkinkuvan. Sen kumminki piti masinoora kansa melekee ilimaasen tavaran äärehen.

Ny kauppakettinki on määrätty leivättömän pöyrän äärehen touhuustansa. Vain muutamas kaupas koko maas on vain muutama tarioustuattehista ja vain yks tai kaks kipalesta. Lehtemmä Het Laaste Nieuws teki yhtenä ja samana tariouspäivänä 19 kauppahan tarkistuksen heti ku puarit aukes. Vain viirestä löytyy tavarat. Jotaki jostaki, mutta vain joka toises oli superhalapa televisio, jota kansa oli lähteny isoolla sakiilla pongaamahan.

Asikaasten sisähänveto olemattomalla tariouksella on enemmän sääntö ku poikkeus. Kaikki saksalaaset ketjut kusettaa ostavaa väkiä koko aijjan. Samoon hollantilaaset. Ja väki ei oo ollu tähän asti kommonansa. Nyt täältä ottanahkaa kruttuamalla häipyvä ranskalaanen ketju sai hirmu sakot samanlaasesta hommasta ja on ny ilimoottanu tarioustuattehiensä määrän etukätehen.

Kauan on antanu tämänmaalaaset pissittä ittiänsä puhumati mitää. Tyrniää on vaan sitte ostettu jotaki, miton sitte sattunu hyllyys olemahan ja niälty pettymys. En tiärä mitä täälä ajatellahan, ku lähäretähän hakemahan neliä kokista kolomen hinnalla. Kauppias sitte, notta tariouspakettimma on jo myirä prätkäästy ja ny olis tuas nuata normaalihintaasia.

Nualla sakemannien sisähänvetotariouksilla saarahan muutoon autohon paperossille jäävät äijjän pengastamahan kaupan aartehia. Ku äijä sitte tirkistelöö miästen leluja saa naisenpualohoonen palio enämpi aikaa kattella vaikka hepenehiä ittelensä ja tiätysti partavettä isännälle palakinnoksi.

Mä aikani imehtelin tuata viis kolomen hinnalla älyä. Käytäntöhän oli vuasi sitte autokaupaski. Ku ostat meiltä yhyren auton saat kaks. Täs kaupas riitti tavaraa, ku vain olis ollu sen yhyren auton hommoohin imehisillä hynää.

Mua hönkköötettihin ensimmääsen kerran naapurikaupungis. Olin vasite lähteny jotaki lelua ostamahan. Kaupan eres karulla oli viälä tuules keikkumas isoo plakaati tuasta halavennustavarasta. Ei ollu tarveskalua hyllyys. Kysyyn kassalta leluni perähä. Voi herttin tähären; ne meni heti aamulla kaikki. Kysyyn, minkätären viälä mainostatta ei mitää. Ei tullu vastausta ei. Sanoon, nottoli varmahan se lelu tykky fletares ja häivyyn, enkoo senkoommi senmerkkises puaris viaraallu.

3 kommenttia:

Seija kirjoitti...

Tuo on varmasti melkoisen totta täällä Suomessakin. Muistan nähneeni, että täällä ilmoitetaan tarjousilmoituksessa pienellä, että "...siinä liikkeessä, jonka valikomiin tuote kuuluu...". Eli ei ole jokaisessa liikkeessa ja sitten tulisi tarkistella itse, että onkohan tuotetta Espossaa vai Tampereella. Muistaakseni jokin sohvia myyvä liike sai huomautuksen jatkuvasta "varaston tyhjennysmyynnistä", joka ei näyttänyt koskaan loppuvan.

vilukissi kirjoitti...

Moon kans seurannu Suamisoffan mainostamista ja ei oo pitkäkään, ku se nousi johki ajankohtaaohojelmahan jutuksi, ku koko aijan mainostettihin varaston tyhjennysmyyntiä. Ny oli sitten viimme viikolla, notta se mainosti, että nyt se tosissaan tyhjenee ja loppuu, se varaston tyhjennysmyynti.Heh, joutuuvat muuttamahan mainostaan. Nythän jokin lonkerofirma kisaa mainoksesta (tairettihin mainos ieltää); Mitä vattua sä jne..oli kyse vadelmalonkerosta, mutta jokaanen lause kuulosti, ku oltaan puhuttu v:llä alakavasti jutusta, johona on ii tokana kiriaamena.

Mansikki kirjoitti...

Mä muistan ku se sakemannien liike tuli tuanne rantakaupunkihin niin ne mainosti jotaki silityslautaa oikeen leheres. Yks tuttu kertoo, jotta ku he sitte ovien aukaastua pääsi sisälle, oli tasan yks silityslauta hyllys. Tämä frouva oli sen saanu käsihinsä, mutta antoo sen takanansa ollehelle faarille, ku se kehuu varta vasiten tullehensa kaskisista asti sitä hakemahan.Sen oli tullu faaria nii sääli, että luapuu omista haluustansa. Jos mun varas olis tua kauppaliike, se olis kauan sitte menny konkurssihin. En oo sen ovensaranoja pahemmin kuluttanu.