keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Hyvää tuli

Eileenen päivä kulahti köökis ku siivillä vaan. Ja purkkiihin tuli oikeen maukasta nannaa. Omppujen ja pihilajanmariojen poristes hellalla kävääsin puutarhan peräs krökyn kans.

Heinäkuus istutetut kaapinpohojalta löyretyt ituperunat ei ollu kovin palio lisääntyny. Ituja ei kuitenkaa oo näis. Saron vähyytehen on syynä se, notta maa jäi kuukaureksi ihan villiksi ja roska kasvoo elokuus leukahan asti. Mä kun en palioosin kemiaa ryytimaas viliele.

Mutta ompuusta ja pihilajaasista sain tosi hyvää sössää kumpaasestaki. Punaaset mariat riivoon rakkilenkuralla kakkapussuusihin, mutta omput on omasta hoirosta. Koitin erikoosutena sössätä yhyres keitokses molempia tuattehia sikin sokin. Ainaki mun suus se maistuu tosi hyvältä valamihina.

Pihilajaasista koitin sihivitä kuarenjämät erillensä. Lopputulos on jonkullaasta hyytelyä. Sihivittemises oli niin kova homma, notta yhyren purkillisen vaan viittiin sellaasta vaivootella.
Mä tiäsin vanhastansa, notta omppuhillusta tuloo niin hyvää, notta viää melee kiälen mennesnänsä. Nuata omppuja ei raakana syä naapurin hevoonenkaa, mutta ah, hilluvärkkinä soon herkkua. Jos joku haluaa multa omppuja, niiton niin palio notta varmahan piisaa muillenki. Ei ku hep vaan, niin täältä pesöö ja huuhteloo.

Isoo homma taas meinas olla hillusokurin löytyminen. Kaapis oli yks pussi ja lähikaupas toinen, kolomannes ei yhtäkää, mutta neliännes koko lava. Mä imehtelen jolloonki oikee ääneheni kauppojen meininkiä. Valinnanvaraa on palio, mutta sitte ku jotaki katteloo, sitä löytyy niinku sairahalle tarkootettuna yks kipales. Asia koskoo kaikkia tuattehia.

Mä tälläsin yhyren belekun parkettia kuntohon. Meni koko ikinen päivä ennenku sain tarvittavan määrän lakkaa kokohon. Piti kiärtää koko maanosan pääkaupunki ristihin rastihin ja ostaasta purkki siältä toinen täältä. Ny mun pitääs teherä autotallihin uuret ovet. Oon meinannu teherä oville raamit teräksisestä neliöputkesta. Ja katso. Neliäs kaupas ei ollu yhtäkää palaa mittoohini ja viirennes oli värkki toisehen pualiskahan. Ny mullon kuukletettu metalliverstahia ja rupian pian kiärtämähän niitä. Soon sitte eri asia malttaako ne mullen mitää myirä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

HEP!!!
Mulle omenoota, kiitos! Sama osoote ku perunoollaki enne kesälomia. Moon joskus keitelly omenoosta ja riisiistä kiisseliä, soli makoosaa.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Anonyymi saa omppuja. Katto sähkäriäs!

vilukissi kirjoitti...

Sinoot ollu oikeen ahkera! Melekeen käy jo tyästä moinen kauppojen kiärtely!