torstai 20. elokuuta 2009

Pikkuusen hikiä pukkaa

Kuva kertokohot enemmän ku tuhannen sanaa. Alakaa olohon piukkuusen kuivettua.


Kesäreisun aikana oli markki vähä pääsny villiintymähän. Ku olin leikkoonu polovenkorkuusen laihon kumohon ja siivonnu korret kasahan, näkymä oli tälläänen. Kuva on otettu justihin takapiahan overraosta. Nua ihan kasuavattomat laikut on tullaasten kuvas näkyvän kaltaasten ystävällisten tassueläänten touhuja. Nehän ei lähären yällä yhtään tuan kauemmas pissalle ja jäläki on sen mukaasta.

Voi olla notta oven aukaasiaki on ollu yks nurmen tuholaanen... Moon yrittäny nuata laikkuja rehustaa mullalla ja kylyvää nurmia niihin, mutta tulos on sellaanen notten jatka.

Tuas kuvas näkyy viälä johonaki kohoras vihiriääki. Ei näy varmahan kovin kauaa. Ny on tuvan takana kalavehes 32 astetta lämmintä ja kuvan pualella kalavehes neliäkymmentä. Illalla saa pihakivistä hyvät löylyt jos tahtoo.

Näyttää maisema pian niin ruutikuivalta, notta hätääsimmät vetelöö kasteluletkujansa pihallen. En oo ostanu kesäloman jäläkehen lehtiä ja sentähären en tiärä onko jo veren (veden) käyttökialto. Silloon ku kialto on, poliisit kiärtää helikopterilla maisemis. Jos letkukastelua näkyy, kyseesen tuvan etehen tuloo maija ja kastelija viärähän sellihin mitää kyselemätä. Oman saresveren truikkiminen on varmahan liäventävä asianhaara. Tuata en tiärä.

Moon ottanu tähän asti kaks satua kasvannaasistani. Ny oon tällänny maat kesantohon. Roskan määrä on ruvennu olemahan niin hirviä, nottei kylövöksiänsä taharo perkaamallakaa löytää. Peruna on yks kauhia rikkakasvi. Ku maahan jäänehiä mukuloota ei pakkaanen paa talavella, perunoota pullisteloo ylähä mitä miälikuvituksellisimmista paikoosta.

Kaikellaasta sipulia ja yrttiä lykkää joka paikasta tahtoo tai ei. Kaikkiin ihimeellisin roskakasvi oli, ku airan viärehen rupes lykkäämähän sellaasta peukalonpään kokoosta tomaattia kasvava rontto. Ne mariat oli tosi hyviä, mutta ku kaupan taimenista yritän kasvattaa tomaattia ne panoo perunarutto ruskiaksi pikkuusen ennen ku noon syäntikunnos

Valssi on tälläästä kesällä iliman villahousuja.

3 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Tuallaasia heltehiä siälä! Ja täälä meinas olla holotna aamulla, ku pyäräälin sandaaleissani ja takitta. Päätin, notten anna viälä periksi, satoo tai paistoo, niin mulla on kesä! (ja yskä)Ajattele ny, ei tarvitte laittaa perunanmukuloota joka alakukesä maahan, jos ne nuan viihtyy! Samoon sipulikki. Tua verettömyys (reellä) on toki tosi paha juttu.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Ilimoja pitelöö joo. Ku sain hellesprännttini äntihin, rupes tulemahan taivahasta vettä, jäänklumppuja ja sätiä hirviällä metelillä. Poikakoiramma katteli kaapin alta suasiollisempaa olosuhuretta.

Kirlah kirjoitti...

Moon koko illan lukenu ihimisten plokia, joissa kaikki valittaa hellettä ja lähemmäs 40 astetta. ei täälä vain oo sellaasia heltehiä, koko alakuviikko oli niin kylymä, että on pitäny valakiaa pitää uunis ja pitänyt kattella niitä villahousuja. Ja sarettakin saatihin monena päivänä. Ei oo tarvinnu tänä kesänä täälä kastella puutarhaa ku kaks kertaa koko kesänä!

Ja moon huamannu että tääläkin on nykyään peruna melekoonen rikkaruaho. Meillähän on itäsuames aina niin kauhian vahava lumipeite, jottei sen läpi pakkaanen pääse panohon ketään.

Ja viimmevuatisia tillinvarsia kasvoo metrin korkuusiksi huiskalehiksi sipulipenkis ja punajuurien seas.